Malzemeler
4 büyük patlıcan
1 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
1 miktar tuz
Yanına
2 orta büyüklükte domates
1 orta büyüklükte soğan
6 orta yeşilbiber
10 adet siyah zeytin
Hazırlanışı
4 büyük patlıcanı ateş üstüne koyarak
közleyin, patlıcanların her bir taraflarını iyice pişirdikten sonra,
patlıcanları teker teker alarak bunların yanmış kabuklarını soyun.
Patlıcanları, içinde zeytinyağı olan kâseye koyun ve her patlıcanın üstüne bir
miktar limon suyu ile tuz gezdirin. Çatalla bir kaç kez çalkalayarak bütün
patlıcanları zeytinyağının içine gömün. Patlıcanlara sirkeyi katarak, bunları
çatalla iyice dövün, yağı patlıcanlara yedirin. Sonra bu salatayı düzgün bir
şekilde tabağa alın. Tabağın etrafına, bir sıra ince yuvarlak domates
dilimleri, bir sıra ince kesilmiş yeşilbiberler, bir sıra çentilmiş soğan, bir
sıra da ikiye bölünmüş zeytinler dizerek süsleyin ve servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder