Malzemeler
150 g. kıyma
4
yemek kaşığı margarin
1
adet kuru soğan
2
yemek kaşığı un
1
yemek kaşığı salça
2
su bardağı domates suyu
1
su bardağı süt
4
su bardağı su
2
adet sivribiber
Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sivribiberlerin
tohumlarını çıkarıp ince ince doğrayın. Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı
margarini koyup kızdırıp içine kıymayı ilave edip kıyma suyunu çekene kadar
pişirin. Kıyma kavrulduktan sonra içine kıyılmış sivribiberleri ve yemeklik
doğradığınız kuru soğanı ve unu ekleyip soğanlar pembeleşinceye ve unun çiğ
kokusu gidene kadar hepsini birlikte kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip
bir taşım sebzeler ve kıyma ile birlikte pişirin. Daha sonra içine suyu,
domates suyunu, süt ve tuz–karabiber ekleyip kısık ateşte bir taşım pişirin.
Çorbayı servis tabağına alıp, taze maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak
olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder