4
çorba kaşığı margarin
8
çorba kaşığı elenmiş un
300 gr taze mantar ince doğranmış
100 ml 2/5 su bardağı krema
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritin.
Yağ eriyince unu ilave edip, iyice karıştırın. Çok ağır ateşte kumlu bir doku
oluşuncaya ve hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp
bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada tavuk suyunu bir taşım kaynatın.
Meyanenin bulunduğu tencereyi tekrar ateşe oturtup, bir tel ya da tahta kaşıkla
karıştırarak kaynar tavuk suyunu meyaneye yedirin. Taze mantarları ilk
deriliklerini kaybedinceye kadar suda haşlayıp, süzdürdükten sonra bunun 250
gramını tavuk sulu meyaneye ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi
kısın. Tencerenin üzerindeki kefı alın. Tuz ve biberini ilave edin. Ağır ateşte
yaklaşık 45 dakika pişirin. Tenceredeki malzemeyi ince bir tel süzgeçten bir
başka temiz tencereye aktarın. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.
Telle karıştırarak kremayı ilave edin. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Kalan
50 gr ince doğranmış ve haşlanmış mantarı çorbaya katın. Çorbayı kâselere
aktararak sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder