Baharatlı Tavuk Kızartma


  
Malzemeler

300 gr. tavuk göğüs eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı biberiye
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
3-4 dal taze soğan sapı
2 Yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber




Hazırlanışı

1 diş sarımsağı havanda dövün, hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini de küçük parçalar halinde doğrayıp bu karışıma ilave edin. Buzdolabında yarım saat bekletin. Bir kâseye doğranmış soğan saplarını koyun. Ekmek içi, kekik ve karabiberi de ilave ederek karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kâsede tuz ilave ederek çırpın ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Hazırlamış olduğunuz ekmekli karışımı bir tabağa koyun ve etleri de çırpmış olduğunuz yumurtaya batırdıktan sonra bu karışıma batırarak, kızgın ateşte 6-7 dakika kızartın. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder