Malzemeler
300 gr. tavuk göğüs
eti
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı
biberiye
1 su bardağı
ufalanmış bayat ekmek içi
1 çay kaşığı kekik
3-4 dal taze soğan
sapı
2 Yumurta, 1 su
bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1 diş sarımsağı
havanda dövün, hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini de küçük parçalar
halinde doğrayıp bu karışıma ilave edin. Buzdolabında yarım saat bekletin. Bir
kâseye doğranmış soğan saplarını koyun. Ekmek içi, kekik ve karabiberi de ilave
ederek karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kâsede tuz ilave ederek çırpın ve
sıvıyağı bir tavada kızdırın. Hazırlamış olduğunuz ekmekli karışımı bir tabağa
koyun ve etleri de çırpmış olduğunuz yumurtaya batırdıktan sonra bu karışıma
batırarak, kızgın ateşte 6-7 dakika kızartın. Daha sonra sıcak olarak servis
yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder