Malzemeler
3-4 adet yerelması
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
1/2 çorba kaşığı
tereyağı
1 çorba kaşığı
sıvıyağ
Kuru nane
Kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
Yerelmalarının
kabuklarını soyun ve kararmamaları için suda bekletin. Sonra küp küp doğrayın
ve bir tencereye sıvı yağ koyarak yerelmalarını yumuşayana kadar sote edip
ateşten alın. Bir kâsede yumurta ve yoğurdu çırpın. Unu ve suyu da ekleyerek
topaksız bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Sonra karışımı soteye
ilave edin. Pişirmeye bırakın. Çorba pişmeye yakın tuzu koyun. Tereyağını
eritip, kırmızıbiber ve nane ekleyerek çorbanın üzerinde gezdirin ve sıcak
olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder