Fatih Sarması


Malzemeler
 4 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı antepfıstığı-ceviz


Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

  
Hazırlanışı

Bir kaba yumurta, margarin, şeker ve unu koyun. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın ve hazırladığınız karışımı dökün. Isıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişince tepsiyi fırından alın ılındığında üzerine balı sürün ve fıstığı serpin, rulo biçiminde sarıp 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritip(şeker ile su pişmeyecek) tatlının üzerine gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder