Malzemeler
6 adet yumurta
1/2 kilo patates
500 gr. soğan
6 yemek kaşığı sıvı
yağ
1,5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı soyup yarım
daire şeklinde doğrayın. Yayvan bir tencereye yağ, soğan ve tuzu koyup kapağı
kapatın. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 15 dakika kadar pembeleşmesini
sağlayın. Suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Patatesleri soyup, soğan gibi
doğrayın ve kaynayan karışıma ekleyerek karıştırın. Patatesler yumuşayıncaya
kadar 25-30 dakika kadar pişirin. Karabiberi katıp, karıştırmaya devam edin.
Karışımı yayıp, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk açın. Yumurtaları ayrı bir
kaba kırarak, oyuklara koyun ve kapağı kapatın. Kısık ateşte, beyazları
katılaşıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder