Malzemeler
1 kg. kuzu eti
200 gr. Mantar
5-6 adet çarliston
biber
2 orta boy domates
3 orta boy soğan
Yarım çay bardağı
sıvı yağ
Kekik, tuz,
karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle kuzu etini
kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bir tavanın içerisine sıvı yağı kızdırıp içine
etleri koyun ve suyunu çekene kadar kavurun. İnce ince doğranmış soğanları
içerisine atıp, soğanlar pembeleşinceye kadar beraberce kavurun. Daha sonra
mantar ve biberleri de incecik doğrayarak içerisine atıp kavurun. Etler
yumuşayınca küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyip yaklaşık 7-8 dakika kadar
orta hareli ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder