Malzemeler
8 adet bıldırcın
1 ½ su bardağı
pirinç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı
beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş
üzümü
1 tatlı kaşığı ince
kıyılmış soğan
Bıldırcınların
kalpleri ve ciğerleri
bir tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı et
suyu ya da su
HAZIRLANIŞI
Bıldırcınları
sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık
tuzlu su ile yarım saat veya bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile
ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzün. Bir tavaya bir kaşık
yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı
serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık
yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci
ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ
ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da
ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17
dakika çok ağır ateşte ya da fırında pişirin, kapağını masada açarak servis
edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder