1/2 kg kabak
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ekşimiş
yoğurt
2 çorba kaşığı
maydanoz
2 çorba kaşığı
tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Yeşil taze
kabakları, tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Derin bir tencere içine tereyağı
ilave edin ve kabakları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine bir su bardağı
süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten
sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile
yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup,
servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder