Malzemeler
2 yemek kaşığı
margarin
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı
domates salçası
3 su bardağı süt
3 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kaşar
peynir rendesi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Margarini bir
tencerede eritin. Salçayı ilave ederek kısık ateşte karıştırarak 3 dakika sote
edin. Unu eleyerek ilave edip 2 dakika daha kavurun. Soğuk olarak 2 bardak et
suyunu ilave edin. Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin.
Kalan bir bardak et suyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana
kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılık sütü ilave edin. Hafif ateşte
kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Servis kâsesine alıp
üzerine ince rendelenmiş kaşar peynir serperek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder