Malzemeler
1 adet tavuk
4 su bardağı su
2 adet tavuk ciğeri
1/3 su bardağı badem (dövülmemiş)
6 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bezelye (taze iç)
1/3 su bardağı yeşil fıstık (dövülmemiş)
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğu yıkayıp, 1 su bardağı su ve 1 tatlı
kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Kemiklerini
ayırıp didikleyin. Ciğeri küp küp doğrayın ve kabukları soyulmuş bademi ve
ciğeri margarinle sote yapın. Pirinci ciğere ekleyip birkaç kez çevirin. Tavuk
suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayıp, kalan tuzla
birlikte pirince ilave edin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi de ilave
edip üzerine peçete koyup 20 dakika kadar dinlendirin. Fıstığı da pilava
ekleyip karıştırın ve servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder