İstanbul Pilavı


Malzemeler

1 adet tavuk
4 su bardağı su
2 adet tavuk ciğeri
1/3 su bardağı badem (dövülmemiş)
6 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bezelye (taze iç)
1/3 su bardağı yeşil fıstık (dövülmemiş)
 Tuz


Hazırlanışı

Tavuğu yıkayıp, 1 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Kemiklerini ayırıp didikleyin. Ciğeri küp küp doğrayın ve kabukları soyulmuş bademi ve ciğeri margarinle sote yapın. Pirinci ciğere ekleyip birkaç kez çevirin. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su bardağına tamamlayıp, kalan tuzla birlikte pirince ilave edin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce tavuk eti ve bezelyeyi de ilave edip üzerine peçete koyup 20 dakika kadar dinlendirin. Fıstığı da pilava ekleyip karıştırın ve servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder