Malzemeler
2 su bardağı Amerikan Pirinci
3 kg kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber
Dolma İçi:
1 su bardağı kereviz başı
1 çay bardağı soğan
4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 su bardağı dilimlenmiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat
Hazırlanışı
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek
şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber
serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve
üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta
geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Doğranmış kereviz ve soğanı orta
ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Elma suyunda bekletilmiş pirinci ve elma,
ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu
malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin.
Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder