Malzemeler
1 adet hindi
1 adet soğan
2 çorba kaşığı
tereyağı
2 çorba kaşığı salça
1 kaşık yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kekik, karabiber,
tuz
Hazırlanışı
Öncelikle hindiyi
iyice temizleyip yıkayın. Bir büyük tencereye koyarak içerisine tuz ve soğanı
atıp haşlayın. Haşlanan hindiyi tencereden çıkartıp ısıya dayanıklı bir kabın
içerisine koyun. Üzerine sürmek için; bir kâsenin içine salçayı, yoğurdu,
dövülmüş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve kekiği koyarak karıştırın. Daha sonra
hindinin üzerine hazırladığınız salçalı sostan sürün. Tereyağından da parça
parça üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış fırına vererek üzeri iyice kızarana
kadar fırında tutun. Fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder