Yavan Çorbası


Malzemeler

1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kuru fasulye
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı kavurma
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
4 adet soğan
2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
 

Hazırlanışı

Buğday, fasulye, mercimek ve nohudu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye su ile beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın. Kavurma ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızıbiber ve tuz ekleyin. Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuda hazırladığınız salçalı karışımı ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder