Malzemeler
1 çay bardağı
mercimek
1 su bardağı
aşurelik buğday
1 çay bardağı kuru
fasulye
1 çay bardağı nohut
2 yemek kaşığı
kavurma
2 yemek kaşığı biber
salçası
2 yemek kaşığı
tereyağı
4 adet soğan
2 yemek kaşığı
kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı su
Hazırlanışı
Buğday, fasulye,
mercimek ve nohudu yıkayıp pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye su ile
beraber ilave ederek karıştırmadan kaynatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte
yaklaşık 50 dakika pişirin. Diğer tarafta soğanları ince ince doğrayın. Kavurma
ve tereyağı ile karıştırarak kavurup salça, kırmızıbiber ve tuz ekleyin.
Pişirdiğiniz dövme, fasulye, mercimek ve nohuda hazırladığınız salçalı karışımı
ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder