Alabalık Buğulama

 Domatesleri halka halka kesip yağlanmış bir tavaya dizin.











Malzemeler 
4 adet alabalık (fileto)
4 adet defneyaprağı
3 adet domates
3 adet çarliston biber
1 adet limon
70 gr. margarin
250 gr. mantar
Tuz, karabiber

Hazırlanışı 
Domatesleri halka halka kesip yağlanmış bir tavaya dizin. Filetoları domateslerin üzerine yerleştirip, kalan domatesleri de bölüp balıkların aralarına yerleştirin. Çarliston biberlerinin çekirdeklerini çıkarıp uzunlamasına kesip balıkların üstüne yerleştirin. İkiye bölünmüş mantarlara defneyapraklarını ilave edin. Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su koyup kararınca tuz ve karabiberi de ilave edip kapağı kapatın ve hafif ateşte 30 dakika kadar pişirip, sıcak servis edin.
 olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder