Salçalı Balık

Malzemeler
800 gr. balık filetosu
5 bardak su
1 havuç
1 soğan
Tuz
Sosu için:
2 adet yumurta
1/2 kahve fincanı su
150 gr tereyağı
75 gr. çiğ krema
1/2 limon suyu, tuz

Hazırlanışı
Baş ve kuyruğu çıkarılmış 800 gr. balığı fileto çıkacak şekilde kesip bunları bir tepsiye yerleştirin. Üzerine ekleyeceğiniz 5 bardak su, biber, havuç, soğan ve tuz ile üzerine bir kapak kapatarak orta ısıda haşlayın. Küçük bir kâseye 2 adet yumurta sarısı, yarım kahve fincanı soğuk su ile 2 çay kaşığı da tuz ilave ederek çırpın. Sonra bir kaba karışımı boşaltın ve kısık ateşe oturtup tereyağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışım mayonez kıvamını alınca kremayı ekleyin, karıştırmaya devam edin. Krema iyice karıştıktan sonra balıkla servis yapmak için sos kabına koyun, balıklar haşlanınca parçalamadan tabaklara alın sos ile servis yapılın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder