Levrek Buğulama

Malzemeler
1 kg domates
1 tatlı kaşığı köri tozu
2 defneyaprağı
1 çorba kaşığı tane karabiber
200 gr mantar
200 ml krema
6 sivri biber
Tuz


Hazırlanışı
Domatesin yarısını ortadan kesip 3 bardak su ve 1 defneyaprağıyla birlikte iyice yumuşayana kadar pişirin. Tel süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Krema, tane karabiber, köri, tuz ve diğer defneyaprağıyla birlikte birkaç taşım kaynatın. Levreği bir tencereye alın. Kalan domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın. Balığı domates, tuz, mantar, sivri biber ve hazırladığınız sos ile beraber 5 dakika kadar pişirin. Balığı tenceredeki tüm soslarla beraber fırına girebilecek toprak güvece alın. Kaşarı güvecin üzerine gezdirip 200ºC de yaklaşık 5-10 dakika, kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder