Tavuklu Çin Çorbası

Malzemeler
2 yemek kaşığı margarin
2 adet yumurta akı
1 adet tavukgöğsü
1 su bardağı mısır
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı soya sos
2 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı mısır nişastası
8 su bardağı tavuk suyu
Yarım demet dereotu
Tuz ve karabiber



Hazırlanışı
Tavukgöğsünü şerit şeklinde doğrayın. Taze soğanları doğrayın. Dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Çarliston biberleri yıkadıktan sonra doğrayın. Bir kâsenin içine doğranmış tavukları ve biraz tuz koyup karıştırın. Küçük bir kâsede yumurta beyazlarını iyice çırpın. Daha sonra yumurta akını tavuklara karıştırıp en az yarım saat buzdolabında bekletin. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp içine kıyılmış çarliston biberleri ilave edip kavurun. Tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Çorba kaynarken küçük bir kâseye biraz su ve mısır nişastasını koyup karıştırın. Mısır nişastasını kaynayan tavuk suyuna ilave edin. Kaynayan çorbanın ısısını düşürüp buzdolabında beklettiğiniz tavukları ilave edip tavukları pişirin. Daha sonra içine soya sosunu, doğranmış taze soğanları ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Çorbayı bir kâseye boşaltıp, soya sos ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder