Taze Tarhana Çorbası

Malzemeler
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
6 bardak et suyu
1 küçük kâse yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
Kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Tuz


Hazırlanışı
Bir tencerede margarin ile unu pembeleşmeden kavurun. Salçaları hafif sulandırıp ilave edin. Et suyunu ekleyin. Yoğurdu iyice çırptıktan sonra kaynayan karışıma ilave edin. İstediğiniz kıvama gelinceye kadar karıştırarak kaynatın. Çorbayı kâseye boşaltıp üzerine nane serpin.
Yağı eritip içine kırmızıbiber atıp kavurun, ateşten alıp, maydanozu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder