Malzemeler
1 kg. tel kadayıf
350 gr. yağ
500 gr. taze tuzsuz Antep peynir ya da dil
peyniri
Şurubu için:
1.250 gr toz şeker
1 litre su
1/4 limonsuyu
Hazırlanışı
İlk önce tel kadayıfı didikledikten sonra,
büyükçe bir bıçakla ince kıyın. 1 paket yağı eritip kadayıfların, üstüne
döktükten sonra iyice karıştırın. Künefe kabını iyice yağladıktan sonra
yarısına kadar yağladığınız kadayıftan doldurun. İyice ezdikten sonra
dilimlenmiş peyniri yayın. Üzerine yeterince kadayıf koyup elinizle iyice
bastırın. Üzerine de birkaç parça yağ ilave edip közde veya ocağın üstünde her
iki tarafını da, nar gibi kızartın. Daha önceden hazırladığınız, kaynar
durumdaki şuruptan, kadayıfı ocaktan indirir indirmez üstüne çıkacak kadar
koyun. Kadayıf şurubu emince ılık olarak servis yapınız. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder