Malzemeler
2 paket köy eriştesi
100 gr. lor peyniri
1 su bardağı un
1 kg. süt
100 gr tereyağı
1/2 demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı
Erişteyi kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp
süzün. Bir tavada yağı eritip unu kavurun. İçine tuz katıp sütü yavaş yavaş
yedirerek ilave edin. 5 dakika kaynatıp eriştenin üzerine dökün. Lor peynirini
ezerek erişteye ilave edin. Bir fırın kabına soslu erişteyi döküp önceden 180
derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra fırın ızgarasını açın ve
15 dakika üstünün kızarmasını sağlayın. Dereotunu kıyın. Kıyılmış dereotu ile
süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder