Malzemeler
2 su bardağı dövme
1/3 su bardağı nohut
1/2 su bardağı su
500 gr koyun eti (kemiksiz)
2 tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı margarin
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Dövme ve nohudu yıkayın, akşamdan ayrı ayrı
suda ıslatın. Eti 4 santimetreküp irilikte doğrayın. Dövme ve nohudun ıslatma
sularını kullanarak yumuşayıncaya değin yaklaşık 90 dakika pişirin. Et suyuna
sıcak su ekleyerek 4 su bardağına tamamlayın. Eti nohut karışımına ekleyin,
dövme ve tuz koyun, dövme yumuşayıp kabarıncaya kadar 50-60 dakika pişirin.
Üzerine eritilmiş yağı gezdirin, pilavı 20 dakika dinlendirin, servis tabağına
alıp, karabiber serpin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder