Malzemeler
5
adet pırasa
1
adet havuç
1
adet patates
3
yemek kaşığı margarin
6
su bardağı tavuk suyu
1
kutu sıvı krema
Tuz-karabiber
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı
Pırasaları ayıklayıp, ince ince doğrayın.
Havucun kabuğunu kazıyıp patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendenin geniş
tarafı ile ayrı tabaklara rendeleyin. Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Yayvan bir
tencerede 1 yemek kaşığı margarin kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları koyup
kavurun. Pırasalar sönünce üzerine tavuk suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
Ayrı bir tavada kalan 2 yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine rendelenmiş
havuç ve patatesi ekleyip bir taşım kavurun. Tavuk suyu ile kaynattığınız
pırasaları mikserden geçirip püre oluncaya kadar çekin.
Pırasalar püre haline geldikten sonra içine margarin ile
kavurduğunuz patates ve havucu ekleyip, tuz-karabiber ilave ettikten sonra bir
taşım orta ateşte kaynatın. Çorbayı ateşten indirmeden önce kremayı ilave edip
kaynama noktasına kadar karıştırarak pişirin. Fazla kaynatırsanız krema
kesilir. En son çorbayı servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu serpip
sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder