Malzemeler
4 yemek kaşığı margarin
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
4 su bardağı tavuk suyu
1 adet havuç
1 adet kabak
yarım su bardağı mısır
yarım su bardağı bulgur
yarım demet dereotu
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Havucun ve kabağın kabuklarını soyup, kalın
olacak şekilde rendeleyin. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde kepeği gidene
kadar soğuk su ile yıkayın. Dereotunu ayıklayıp, ince ince kıyın. Bir tencerede
margarini kızdırıp, içine unu ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Un
pişince rendelenmiş havucu, kabağı ekleyip kavurun. Sebzeleri biraz kavurduktan
sonra mısırı, yıkanmış bulguru ilave edin ve karıştırın. Son olarak sütü ilave
edip karıştırın. Çorbaya tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya
kadar orta ateşte kaynatın. Pişen çorbayı bir kâseye alıp, kıyılmış dereotu ile
süsleyip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder