Malzemeler
2 su bardağı hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 baş büyük soğan
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
500 gr. hazır yufka
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya yağı
1/2 limon
2 yaprak taze nane
1 çorba kaşığı sumak
HAZIRLANIŞI
Bir tavaya 2 çorba kaşığı soya yağını koyup
kızdırın. Halka şeklinde doğramış olduğunuz soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar
kavurun. Kıyma, sarımsak, sumak, mantar ve pirinci de ekleyip kavurun. İçine
bir iki damla limon suyu sıkıp karıştırın. Bu harçtan yufkaların içine koyup
gül şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, yağladığınız fırın kabına
dizin. Böreklerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirip 20 dakika
fırınlayın. Börekler pişince isteğe göre nane ile süsleyip sıcak servis
yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder