Malzemeler
3 adet piliç
3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
5 çorba kaşığı margarin
3 büyük domates
1 kg patlıcan
2 bardak süt
1 bardak rende kaşar peyniri
1/3 bardak un
Tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye ayçiçeği yağı koyarak kızdırın.
Sonra yıkanmış ve tuzlanmış piliçleri koyarak tencerenin kapağını kapatın ve
piliçlerin bir tarafları kızardıktan sonra, diğer taraflarını çevirerek her bir
tarafı da nar gibi oluncaya kadar yaklaşık 20-30 dakika arasında kızarmaya
bırakın. Piliçler kızarınca, tencereye kabukları çıkarılmış ve küçük parçalara
doğranmış domatesleri ve biraz margarin koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve
domatesler sularını salıp çekmesi için 30 dakika daha pişirin. Piliçler de
iyice pişince bunlara, 1 bardak da su katarak bir 5 dakika daha pişirin, sonra
tencereyi ateşten alarak, piliçleri uzunluklarına doğru ortalarından ikiye
kesin. Kesilmiş piliçleri bir tabağa yerleştirdikten sonra üstlerine salçasını
dökün. Küçük bir tencereye 5 çorba kaşığı margarin ile unu koyarak, az
kuvvetteki ateşte unu sarartmadan 2 dakika kadar kavurun ve tencereyi ateşten
alarak bir tarafa bırakın. Diğer taraftan patlıcanın her bir tarafını kuvvetli
bir ateşte kabukları yanarcasına pişirdikten sonra patlıcanların yanmış
kabuklarını yukarıdan aşağıya doğru bir bıçakla soyun. Sonra patlıcanları
pişirerek bir tarafa bırakmış olduğunuz unlu yağa katın. Telle karıştırarak
hepsini birbirleriyle eritin, sonra da patlıcanları tenceresiyle ateşe koyarak
bunlara tuz ile sıcak bir halde 2 bardak sütü azar azar katın ve bir taraftan
da hızlıca karıştırarak pişmeye devam edin. Sonra da rendelenmiş kaşar peyniri
katarak iyice bir karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten alın ve pilicin
yanında servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder