Malzemeler
500 gr koyun eti (kemiksiz)
3 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Eti kuşbaşı doğrayın ve kısık ateşte kendi
suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Et piştikten sonra kevgirle sudan
çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyun ve iri iri doğrayın, geniş bir
tencerede yağla 10 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve iri
doğrayın. Daha sonra pirinci soğana ekleyin, bir kaç kez çevirin. Domates ve
salçayı koyun, bir kaç kez daha çevirin, bu karışımı ısıya dayanıklı bir cam
tencereye koyun, düzgünce yaydıktan sonra, eti üzerine yerleştirin. Et suyuna
sıcak su ekleyerek ölçüyü 3 su bardağına tamamlayın, içine karabiber ve kalan
tuzu koyun ısıtarak kaynama derecesine getirin. Pirinçli karışıma şeklini
bozmadan yavaş yavaş ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta sıcaklıktaki fırında
suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder