Büryan Pilavı



Malzemeler
   
500 gr koyun eti (kemiksiz)
3 su bardağı su
2 orta boy soğan
6 yemek kaşığı margarin
2 orta boy domates
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı salça
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Tuz



 Hazırlanışı

Eti kuşbaşı doğrayın ve kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişirin. 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Et piştikten sonra kevgirle sudan çıkarın. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı soyun ve iri iri doğrayın, geniş bir tencerede yağla 10 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyun ve iri doğrayın. Daha sonra pirinci soğana ekleyin, bir kaç kez çevirin. Domates ve salçayı koyun, bir kaç kez daha çevirin, bu karışımı ısıya dayanıklı bir cam tencereye koyun, düzgünce yaydıktan sonra, eti üzerine yerleştirin. Et suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 3 su bardağına tamamlayın, içine karabiber ve kalan tuzu koyun ısıtarak kaynama derecesine getirin. Pirinçli karışıma şeklini bozmadan yavaş yavaş ekleyin. Kapağı kapalı olarak orta sıcaklıktaki fırında suyunu çekene kadar 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder