Malzemeler
4 adet enginar
5 su bardağı
2,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı tavuk suyu
4 dal maydanoz
1 adet defneyaprağı, kekik,
Karabiber
Hazırlanışı
Enginarların saplarını kesip, sert ve çürük
dış yapraklarını çıkarıp attın. Üzerlerinden 5-6 cm. boyunda kalacak biçimde
kesin. Enginarları dörde bölün ve kaşık ile içlerini kazıyın. Bir tencerede 5
su bardağı su ile 2 tatlı kaşığı kadar tuzu kaynatın. Enginarları içine atıp 5
dakika kadar daha kaynatın. Enginarları tencereden çıkarıp kâğıt bir peçete
üzerinde süzülmeye bırakın. Bir başka büyük tencerede zeytinyağını orta ateşte
kızdırın ve soğan ile sarımsağı da ekleyerek yumuşayıncaya kadar kavurun.
Haşlanmış enginarları da tencereye koyup geri kalan tuzu ve biberi de ekleyerek
domatesleri, domates salçasını ekleyin. Kızgın ateşte kaynattıktan sonra
tencerenin üzerini kapatın ve hafif ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
Tencereden çıkarıp sıcak hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder