Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
1 adet kuru soğan
8 su bardağı et suyu
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı tel şehriye
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu soyup
rendeleyin. Tencerede 1 ½ yemek kaşığı margarini kızdırıp, içine kuru soğanı
ekleyip soğanlar pepeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine salçayı ekleyip
kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıkınca içine yıkanmış kırmızı mercimeği
ekleyip iyice karıştırın. Karışıma rendelenmiş havucu ilave edip kavurmaya
devam edin. Son olarak içine kekik, nane, et suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip
karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde oluşan kefi alarak tencerenin kapağını
kapatmadan pişirmeye devam edin. Çorba pişerken küçük bir tavada kalan
margarini kızdırıp içine tel şehriye ilave edin. Tel şehriyeleri rengi değişene
kadar kavurun. Pişen çorbayı servis tabağına alıp içine kavrulmuş şehriyeleri
ilave ettikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder