Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1-2 damla limon
Aldığı kadar un
Nişasta (hamuru açmak için)
Ceviz içi
Şerbeti İçin:
6 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Bir kabın içerisine bir miktar elenmiş unun
içerisine; süt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, limonu karıştırarak hamur
elde edin. Bir kenarda 15-20 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru, küçük ceviz
parçalarına bölün. Böldüğünüz parçalardan 5 tanesini elinizle hafif yassılaştırarak,
bol un ve nişastayı karıştırıp, aralarına serpiştirin (hamurlar her seferinde
5'er tane birden açılacak).Üst üste ve aralarında nişasta-un karışımı serpilmiş
olan hamurları merdane ile hepsini birlikte açın. Yeteri kadar incelen hamuru bir
su bardağı ile kesip, ortalarına ceviz içi koyup kenarını birleştirin. Isıya
dayanıklı bir tepsiye yerleştirin ve üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
Isıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirin. Pişince fırından alıp soğumaya
bırakın. Bu arada şerbeti için; bir tencereye şeker ve su koyarak kaynayın
kaynamaya başlarken 2-3 damla limon sıkın kaynamaya bırakın. Şerbeti olunca
fırından çıkartıp soğumuş olan dilberdudağının üzerine (daima biri sıcak biri
soğuk olacak)şerbeti dökün. Tatlı şerbetini çekince servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder