Kısır


Malzemeler

500 gr dana kıyması (iki kere çekilmiş)
500 gr köftelik bulgur
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet Maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı)
Kimyon
Tuz
Karabiber
½ Demet taze soğan





GARNİTÜR İÇİN

1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

HAZIRLANIŞI

Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine alıp bir su bardağı sıcak su ile
ıslatıp 25-30 dakika bekletin. Daha sonra kıymayı, ince ince doğranmış soğanları, domatesi, baharatları ve salçayı katıp iyice yoğurun. Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Köftelik bulgur iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın. Avucunuzu ıslatarak şekil verin. Sumaklı soğanla (garnitür) servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder