Malzemeler
500 gr dana kıyması (iki kere çekilmiş)
500 gr köftelik bulgur
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet Maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı acı pul biber(isteğe bağlı)
Kimyon
Tuz
Karabiber
½ Demet taze soğan
GARNİTÜR İÇİN
1 adet orta boy soğan
½ demet maydanoz
2 çorba kaşığı sumak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Köftelik bulguru derin bir kabın içerisine
alıp bir su bardağı sıcak su ile
ıslatıp 25-30 dakika bekletin. Daha sonra
kıymayı, ince ince doğranmış soğanları, domatesi, baharatları ve salçayı katıp
iyice yoğurun. Ara sıra su ekleyerek yoğurmaya devam edin. Köftelik bulgur
iyice yumuşadıktan sonra kıyılmış maydanozu koyun, bulgura karıştırın. Avucunuzu
ıslatarak şekil verin. Sumaklı soğanla (garnitür) servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder