Malzemeler
4
yemek kaşığı margarin
1
adet kabak
1
adet kereviz
2
adet havuç
2
adet patates
1
adet kuru soğan
4
adet taze soğan
2
yemek kaşığı un
2
su bardağı süt
4
su bardağı et suyu
1
tatlı kaşığı kekik
tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kabağın kabuğunu soyup, rendenin geniş tarafı
ile rendeleyin. Kerevizin kabuğunu soyup, limonla ovup, rendeleyin. Rendelenmiş
kerevizleri limonlu suda bekletin. Kuru soğanı rendeleyin. Taze soğanları
ayıklayıp, doğrayın. Havucun kabuğunu kazıyıp, ikiye bölün. Keskin bir bıçak
yardımıyla halka halka doğrayın. Patatesleri halka şeklinde dilimleyip, kürdan
şeklinde doğrayın. Tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış
soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine
doğranmış havuçları, kekiği ekleyip kavurmaya devam edin. Havuçlar parlamaya
başlayınca rendelenmiş kabağı, kerevizi, patatesi ekleyip kavurun. Sebzelerden
sonra unu ilave edip, unun kokusu çıkıncaya kadar orta ateşte kavurarak
pişirin. En son et suyunu, sütü, kıyılmış taze soğanları, tuz-karabiberi
ekleyip, bir taşım sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip, maydanoz ile
süsledikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder